O domaćoj trpezi, Bedem festu…

jpeg

U Jutarnjem programu o domaćim proizvodima na turističkoj trpezi. Domaća trpeza i tradicionalna jela vrijednosti su koje mogu znatno doprinijeti opštem kvalitetu turističke ponude. U kojoj mjeri se, međutim, ovakvi proizvodi uopšte mogu naći u ponudi hotela i restorana, da li imamo kvalitetne proizvode, od čega zavisi njihova proizvodnja, kvalitet, plasman, prisutnost na trzištu? Razgovaramo sa Svetozarom Radonjićem, agronomom i predsjednikom Instituta za zdravu (organsku) hranu.

Voditelj emisije: Danijel Garić

Govorimo i o sljedećem:

-Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore u periodu od 10. do 20. avgusta organizovalo je trening za trenere u okviru projekta ” Hajde da pričamo o invaliditetu “. Projekat je podržan od strane Evropske komisije, kroz program Erasmus+. Cilj je da učesnici steknu bazična znanja o treningu kao metodi učenja, postizanja rezultata i podizanja svijesti. Učesnici će imati priliku da saznaju o tome kako odrasli uče, o kolbsovom ciklusu učenja, trenerskim osobinama i vještinama, karakteristikama trenerskih i fasilitatorskih vještina, o invaliditetu i modelima pristupa invaliditetu, trening dizajnu i ciljevima učenja, mini istraživanju o sredstvima i metodama.

-Uživo iz Podgorice koleginica Nataša Vukajlović o ovogodišnjem izdanju manifestacije ” Back to school “.

– Ovogodišnji 7. Bedem Fest će se održati posljednjeg vikenda avgusta, od 25. do 27. uz bogat program ujedinjen oko novog koncepta festivala “VJERUJ”.Nova imena stižu za 7. Bedem Fest u Nikšiću, koja se priključuju već objavljenim: Drugi način, E-play, Kralj Čačka i IrieFM. Izvođač koji nastupa je i je kultni zagrebački rok sastav Aerodrom, koji će dijeliti ovu binu, između ostalih, sa dva velika imena bosanskohercegovačke, ali i regionalne scene, kao što su hip hop muzičar Frenkie i Elvir Laković, poznatiji kao sastav Laka.Sezona festivala se lagano primiče kraju, a mi razgovaramo s Petrom Šundićem, direktorom “Bedem festa”.

-Završen je ovogodišnji ” Barski ljetopis “. Do 21. avgusta, XXIX Barski ljetopis priredio je 52 programa u 41 festivalskom danu. Sedmog avgusta imali su i svoju pozorišnu festivalsku produkciju “Sveti i prokleti” reditelja i pisca Obrada Nenezića, po legendi o Vladimiru i Kosari. O tome kako je festival protekao, u kojoj mjeri je ispunio očekivanja organizatora ali i zadovoljio apetite posjetioca razgovaramo sa Ćazimom NIkezićem, direktorom Kulturnog centra – Bar.

-Gost Jutra u muzičkom dijelu programa Samir Ramović . Promovišemo novi spot ovog šarmantnog mladog pjevača za kompoziciju “Tu sam ja”.

-Nastavljamo sa uključenjima u program Radija Crne Gore , putem kojih Jutarnji program, već treću godinu, doprinosi promociji projekta „Ljeto uz radio“. Uživo iz radijskog studija kolega Žarko Božović.

-Uz servisne informacije, aktuelne priloge, priče s terena, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Hronika, Vodič događaja iz kulture…

Urednica emisije: Olivera Simunović

Voditelj: Danijel Garić

Urednica Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Source: Radio Television Montenegro